Sastojci:
8- 9 krompira oguliti i isjeci na tanke kolutove
1 - 2 glavice crnog luka, sitno isjeci
1.5 - 2 lbs mljevenog mesa, ja sam koristila bison
4 jaja
2.5 - 3 cups mlijeka
1 tsp vegete ili soli po ukusu
malo bibera
3 - 4 tbsp maslinovog ulja
1 - 2 crvenog luka, sitno isjeckati
3 - 4 cesne bijelog luka, sitno isjeckati
1. Oguliti krompir, isjeci na tanke kolutove i jednu polovinu krompira poslagati u pomascenu tepsiju.
2. U dublju tavu staviti maslinovog ulja i proprziti isjeckani crveni i bijeli luk; dodati mljeveno meso, zaciniti ga (vegeta ili so i biber) i proprziti meso.
3. Preko prvog reda krompira preliti preprzeno mljeveno meso.
5. Umutiti jaja, dodati mlijeko i preliti preko krompira i mesa (otprilike do polovine visine krompira i mesa).
6. Zagrijati pekaru na 400 F; musaku mozete prekriti aluminijskom folijom i peci oko 45 - 50 min. Skinuti foliju i peci jos 10 -15 min da krompir na vrhu porumeni i postane hrskav (ja nisam koristila foliju).
7. Musaku mozete servirati sa jogurtom, pavlakom ili zelenom salatom.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment