Monday, December 24, 2012

Patlidzani


Sastojci:

1. 2 srednja patlidzana,
2. 1 luk,
3. 2 paprike,
4. 1 veliki/2 mala paradaiza (ili sjeckani paradaiz iz konzerve),
5. 1/2 lbs mljevenog mesa  (ja obicno kupim mjeveno meso od curke ili teletine),
6. Maslinovo ulje
7. Zacini
  • so/vegeta
  • ginger (svijez ili zacin)*
  • biber
  • curry*
* - koristiti po zelji


1.  Oprati patlidzane, isjeckati na kockice (1/2" - 1" velike); Isjeci paprike na cetvoro.

2.  Pomastiti tepsiju, staviti patlidzane i paprike u tepsiju, pomastiti i posoli (ili dodati vegete).

3.  Ukljuciti broil i staviti tepsiju u pekaru, oko 10 minuta.






4.  Oguliti kozicu sa paprika, i isjeci ih na komade (1").

5.  Zagrijati serpu, staviti maslinovo ulje i kad se ulje zagrije dodati pinch od whole cumin, isjeckani ginger i isjeckani luk, Smanjiti temperaturu na medium i ostaviti poklopljeno da luk pozuti.

6.  Dodati mljeveno meso na luk i zaciniti (vegeta, biber, curry), sve proprziti. 

7.  Dodati patlidzane, isjeckanu papriku, isjeckani paradaiz, samo malo promijesati i ostaviti da se kuha na laganoj vatri (medium) oko 50 minuta.


Jelo je gotovo kada je meso skuhano i patlidzani mekani. Prijatno!







No comments:

Post a Comment