Sastojci:
1. 2 srednja patlidzana,
2. 1 luk,
3. 2 paprike,
4. 1 veliki/2 mala paradaiza (ili sjeckani paradaiz iz konzerve),
5. 1/2 lbs mljevenog mesa (ja obicno kupim mjeveno meso od curke ili teletine),
6. Maslinovo ulje
7. Zacini
- so/vegeta
- ginger (svijez ili zacin)*
- biber
- curry*
1. Oprati patlidzane, isjeckati na kockice (1/2" - 1" velike); Isjeci paprike na cetvoro.
2. Pomastiti tepsiju, staviti patlidzane i paprike u tepsiju, pomastiti i posoli (ili dodati vegete).
3. Ukljuciti broil i staviti tepsiju u pekaru, oko 10 minuta.
4. Oguliti kozicu sa paprika, i isjeci ih na komade (1").
5. Zagrijati serpu, staviti maslinovo ulje i kad se ulje zagrije dodati pinch od whole cumin, isjeckani ginger i isjeckani luk, Smanjiti temperaturu na medium i ostaviti poklopljeno da luk pozuti.
6. Dodati mljeveno meso na luk i zaciniti (vegeta, biber, curry), sve proprziti.
7. Dodati patlidzane, isjeckanu papriku, isjeckani paradaiz, samo malo promijesati i ostaviti da se kuha na laganoj vatri (medium) oko 50 minuta.
Jelo je gotovo kada je meso skuhano i patlidzani mekani. Prijatno!
No comments:
Post a Comment